Hohtoloota

Mystinen suomalainen elokuvafoorumi
Tänään on Pe Marras 16 2018 23:39


Etusivu » Foorumit » TV


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1355 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 87, 88, 89, 90, 91
Kirjoittaja
Etsi tätä:
Viesti

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 3409
Paikkakunta: Kouvola

Viesti Lähetetty: Ti Marras 06 2018 21:43 
Ylös  
Tina DeMona kirjoitti:
Tina DeMona kirjoitti:
Katsoin 'Allo 'Allo!:n ekan tuotantokauden läpi. http://www.imdb.com/title/tt0086659/combined

Yksi näitä klassisia brittisitcomeja, joita en ole vielä nähnyt. Tämäkin on kuulemma saanut yhteensä yhdeksän tuotantokautta. Huh huh.

Mutta siis, historiallisia sitcomeja ei kai liikaa liene, lähinnä mieleen tulee vaan se Black Adder. Tässä ollaan saksalaisten miehittämässä Ranskassa toisen maailmansodan aikaan. Kahvilanpitäjä Renelle aiheutuu ongelmia, kun hänen kapakkiaan pitää kokoontumispaikkana niin saksalainen upseeristo, kuin ranskalainen vastarintaliikekin. Mukana jaloissa pyörii myös kaksi brittilentäjää, jotka yrittävät pakoilla virkavaltaa. Ja siitä seuraa paljon sekoilua, meuhkaamista ja eritoten umpifeikkejä aksentteja.

Tykkäsin todella paljon siitä, kuinka sarjan kaikki jaksot jatkuvat toisistaan. Koko eka tuotantokausi on, vähän League of Gentlemenin tapaan, yksi suuri tarina. Enkä ole varma, loppuiko se vieläkään mitenkään täydellisesti. Kaikkien kansalaisuuksien ominaispiirteillä ja kipukohdilla vitsaillaan melko armotta: britit ovat hyväluontoisia töhöttäjiä, ranskalaiset kevytkenkäisiä, saksalaiset joko kaappihomoja tai umpipervoa sakkia. Nämä jutut usein tarjoavatkin sarjan parhaat naurut. Muuten huumorissa liikutaan melko Asterixmaisen höpsöillä vesillä.

Valitettavasti ei kuitenkaan läheskään yhtä hauskasti, sillä nokkelassa sanailussa (mitä sarja on noin 90%:sesti) osutaan maaliin vain aniharvoin. Usein vitsit ovat niin itsestään selviä ja turvallisia, että luulee katsovansa Simpsoneita, puolet läpästä taas on niin kaukaa haettua, että saa minulta ainoastaan olankohautuksen. Samoja vitsejä myös toistetaan väsyksiin asti. Päähenkilö toi mieleen puoliksi sulaneen vahanukkeversion Basil Fawltystä. Ja vähän John Cleesen kaltaista virtuositeettimeuhkaamista tämä sarja kyllä olisi kaivannutkin. Nyt hahmo jää ikävän puolitiehen hermoheikon ja kyynisen väärinkäsittäjän ja ns. tavallisen, samaistuttavan hepun välimaastoon olematta kunnolla kumpaakaan.

Tästä huolimatta ihan mielenkiintoiselta sarjalta vaikuttaa. Näitä sai joskus superhalvalla Gigantista, silloin kun minun kyläni liikkeessä vielä DVD:tä myytiin. En kuitenkaan uskaltanut ostaa kuin ekan kauden, koska en ollut sarjaa koskaan nähnyt. Jos myöhempiä tuotantokausia tosi halvalla vastaan tulee, voisihan sitä vielä kokeilla. Jos meno vaikka piristyisi.

Ja nyt sitten, lopultakin, se Game of Thronesin neljäs kausi.


Tämän läpinän rustaamisesta on muutamaa päivää vaille tarkalleen kolme vuotta. Nyt sain sitten kakkoskaudenkin katsottua - eihän tässä mikään kiire ole todellakaan ollut.

Periaatteessa samat jutut voi sanoa, mitkä tuosta ekastakin, mutta kyllä tämä hitaasti alkaa voittaa minua puolelleen. Tilanteet menevät vain typerämpään suuntaan ja jotenkin tässä juuri nuo naurettavimmat juonenkäänteet tuppaavat toimimaan kaikista parhaiten. Mieleen jäi erityisesti brittisotilaiden valeasu pantomiimilehmänä, joka oli jo silkkaa A-luokan vammailua.

Toisaalta verbaalinen huumori on edelleen turhan usein lepsua ja helppoa. Vähän turhan varmoilla valinnoilla ollaan ehkä ajoittain menty. Kyllä tälläkin saralla ollaan koko ajan siirrytty lähemmäs hit- kuin miss-osastoa ja erityisesti kauden viimeinen jakso oli jo kokonaisuutena aika hyvää kamaa.

Eli ihan perusvarmaa brittisitcomia - mikä nyt kuitenkin on ei-niin-priimanakin sitä ainutta oikeati aitoa. Ehkä joskus taas kolmen vuoden kuluttua saan katsottua seuraavankin kauden.


Ja sitten taas, herran jumala jo saman vuoden puolella, tulin katsoneeksi kolmos- ja neloskaudet tästä - ne kun poikkeuksellisesti samalla boksilla minulla olivat.

Nyt aletaan lähestyä jo oikeasti aika huumaavan hyvää kamaa - homma vedetään kunnolla lekkereiksi todella typerillä juonenkäänteillä, valeasuilla ja muulla pelleilyllä. Ne brittilentäjätkin puetaan paitsi klassiseen englantityyliin drag-asuun myös mm. piilotetaan kukkavaasien ja seinän hirvikoristeiden sisään. Se Pirkka-Pekka Peteliuksen näköinen natsiupseeri jää valitettavasti pois kolmannen kauden jälkeen, samoin toinen niistä kahvilan muijista - toka ei niin haitannut vaikka nätti likka olikin, koska sen tilalle tullut kääpiöamatsooni oli varsin hulvaton hahmo. Tuo nuljakas ja laiska saksalainen taas korvataan italialaisella keikarisotilaalla mikä oli kyllä toki hassua sekin, mutta silti sitä alkuperäistä jäi ikävä.

Sanailukin on huomattavasti parantunut edellisistä kausista. Myös budjetissa näkyy olevan enemmän rahaa kun ruudulla on kaiken aikaa ties mitä vanhoja sotavehkeitä, räjähdyksiä ja vastaavaa. Ei sillä että nyt edelleenkään liikuttaisiin millään Saving Private Ryan -osastolla mitä tulee näyttävyyteen tai historiallisiin yksityiskohtiin. Mutta ketä kiinnostaa kun juttu kulkee ja homma on hyvin hyppysissä. Ja olisiko tämä myös yksi harvoista sarjoista joissa periaatteessa samojen juttujen toistaminen alkaa ihan oikeasti toimimaan - johtuen juurikin tilanteiden yhä tukalammaksi ja pöyristyttävämmäksi käymisestä.

Tässä vaiheessa sarjaa uskaltaa jo suositella. Ei nyt sentään millään Foulty's Tower -linjoilla vielä liikuta, mutta hyvässä brittisitcomin syrjässä ollaan silti kiinni.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Poissa
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Elo 08 2008 9:17
Viestit: 7498

Viesti Lähetetty: La Marras 10 2018 9:14 
Ylös  
Spede Show: Kilffaa hei! 1984 - 1985
Hetken piti harkita, tulisiko näitä kaukaisessa lapsuudessa nähtyjä sketsejä ottaa uudelleen katseluun ollenkaan. Mutta, niin kultaisia muistoja ei Spede Showsta sentään ollut, että montaakaan sellaista voisi pilata. Ei suoraan sanottuna ylipäätään muistoja sarjasta montaa ollut, mitä nyt hahmoja toki jäänyt mieleen.

Ja aika pitkälti sellaista settiähän tämä oli, mitä osasi veikatakin. Hit and miss, painottuen laadultaan jälkimmäiseen harmillisen paljon. Todella, todella usein sketseistä paistaa läpi venyttäminen väkisin huomattavasti pidemmäksi kuin niihin kehitelty huumori olisi antanut myöten. Esimerkkinä vaikka alkupäästä se, missä Mänttien tv:n Kultsi eli Salmisen Simo haastattelee ihmisiä steroidien käytöstä. Se vain jatkuu ja jatkuu, vaikka vitsi on kerrottu jo lukemattoman monella tavalla. Tai sitten se tupakointisketsi, jossa Speden esittämä röyhkeä jätkä pistää palamaan kuppilassa, jossa ei saa sauhutella. Tämän piti olla hauskaa, mutta kestää niin perkeleesti ja kaikki kolme hahmoa kohtauksessa ovat vielä ärsyttäviä; myös Simon ja Hannele Laurin esittämät. Arvostelukyvyn puutteesta kertoo jotain hälyttävää vielä sekin, että eikös juuri samanlainen kohtaus nähty kaikkien paskaksi tietämässä Uuno Turhapuron veljessä. Rautakauppasketsi käytettiin niin ikään sekä tv:ssä että elokuvassa, mutta se sentään olikin hauska. Yhtenä esimerkkinä voisi ottaa sen vesisängyn, jossa Veskun esittämä aviomies oli kutsunut kaverinsa koemakaamaan uusi hieno punkka. Ei kuulosta näin paperilla edes huonolta, mutta käytännössä jälleen pituutta aivan liikaa ja kunnon punchlinen sijaan nähtiin jotain onnettoman heiveröistä sohimista. Ei näin. Muutaman kerran jopa meni täysin ohi, että minkä helvetin tässäkin sketsissä nyt piti olla sitä huumoria, kun en oikeasti keksinyt.

Sitten nämä Auvot ja Kultsit, Veskun esittämä urheiluselostaja tai liikennepoliisi, Nasse-setä tms... onhan Loiri varsinkin äärettömän taitava ja monipuolinen näyttelijä, mutta ei se pelkkä slangi, huvittava ulkonäkö tai viinan juonti lastenohjelmassakaan ihan riitä ainakaan tätä katsojaa naurattamaan. Tuntuukin hämmentävältä se, miten paljon pidän Auvon ja Kultsin elokuvasta Hei kliffaa hei!, kun tämä tv-versio kaksikosta ei saa kuin vaimeaa hymähtelyä korkeintaan aikaan. Sama tietysti yleisemmin Speden käsikirjoitustaidoista. Turhapuroihin kyllä irtosi paljonkin hauskaa juttua, tv-puolella tilanne tuntuu olleen melko päinvastainen.

Ei silti, etteikö jotain hyvääkin pystyisi näistä jaksoista sanomaan. Ne puistonpenkkisketsit miellyttivät, Loiri ja Lauri tekevät hyvää työtä rooleissaan ja jututkin ovat yleensä vähintään ookoo. Naisen logiikka-sketsit niin ikään olivat suht mainioita. Ere Kokkonen kävi heittämässä vierailevana tähtenä ihan hauskan sketsin. Koko paskasta paras sketsi ja oivallus oli - mikä olikin jäänyt mieleen, ehkä jostain uusinnasta - mielestäni se, jossa Veskun vähän ymmärtämätön duunari tulee kauppaan ostamaan prosenteilla tavaraa. Siinä oli jo oikeasti hyvä oivallus ja toteutuskaan ei kamalasti ammu ohi.

Lisäksi pisteet Spedelle siitä, että kun videolakia oltiin suunnittelemassa, Pasanen otti ihan asiakseen kritisoida sitä järkiperusteilla. Eli täysin päinvastaista toimintaa kuin Hardwickillä ja Tuomisella omissa, kieltämättä muutoin helvetisti paremmissa komedioissaan, Reinikaisessa varsinkin. Naiivisti syyttivät tv:tä maailman pahuudesta, Spede ei moiseen sortunut.

Ensimmäiseltä levyltä ei yksikään sketsi tainnut soittaa kelloja ja toiseltakin, eli niistä vuoden 1985 sketseistä vain kolme tai neljä.

Näitähän on vielä pari uudempaa dvd-julkaisua, mutta niitä ei kirjastossa näkynyt. Siellä saattaisi olla tutumpiakin sketsejä, jos näitä ei vielä silloin kakarana tullut nähtyä. Mutta kun laatu tosiaan on vähän mitä on, niin ei ole kauheaa hinkua katsoa lisää.

_________________
"It's really big..."

 Profiili  

Poissa
Täysloota
Täysloota
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Helmi 19 2010 9:35
Viestit: 524

Viesti Lähetetty: Ma Marras 12 2018 10:12 
Ylös  
Se sinikantinen Spede Show, jossa kiivetään jonkun sanomalehtikatsauspöydän yli on ihan kevyesti paras Spede Show dvd. Kannattaa se ainakin jostain koittaa käsiin saada.

 Profiili  

Poissa
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Elo 08 2008 9:17
Viestit: 7498

Viesti Lähetetty: Ma Marras 12 2018 18:52 
Ylös  
^ Tuo on se sarjan viimeiset jaksot sisältävä näköjään. Olisin tämän ottanutkin lainaan, jos olisi löytynyt kirjastosta. Tästä varmaan löytyisi enemmänkin tuttuja sketsejä, voisi ehkä vielä katsoakin. Mutta ainakaan heti tältä istumalta ei uskalla lähteä itselleen hankkimaan :hmmm:

Vesku Show olisi ihan kiinnostava myös. Loiri itse käsikirjoittajana on harvinaisempaa herkkua, ja kuinka herkkua sitten nykyään nähtynä olisi.

Tai joku Hynttyyt yhteen...

_________________
"It's really big..."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 3409
Paikkakunta: Kouvola

Viesti Lähetetty: Ti Marras 13 2018 19:49 
Ylös  
Exterminator kirjoitti:
South Parkin 1. kausi vaati hetkisen totuttelua, mutta sitten mentiin! Olenko oikeasti viimeksi katsonut näitä vuonna 2010, kuten tästä ketjusta näyttäisi? Jo on aikakin kerrata ja katsoa viimeisimmät kaudet ensimmäistä kertaa!

Onhan tässä heti suurin osa jaksoista erinomaisia ja sai repeillä kiitettävän monesti. Ilkeä läski Cartman varastaa kohtauksia tappavaan tahtiin ja sylkee killerisolvauksia, mutta muut pojat osaavat antaa hyvin takaisinkin. Eiköhän sarja kaikille kiinnostuneille jo tässä vaiheessa tuttu ole, joten isommat löpinät sikseen. Clooneyn homokoirana muistin kyllä, Natasha Henstridgeä en yhtään, vaikka jälkimmäisen rooli onkin täysin eri mittakaavaa. Niin ja olihan tuo Butterskin jo mukana näköjään, vaikka ei puhunutkaan tällä kaudella vielä mitään. Onneksi myöhemmin alkoi sitäkin tehdä!

Luulin jostain syystä Parkerin ja Stonen jaksoesittelyjen löytyvän vain jenkkijulkaisusta, mutta olihan nuo tässäkin. Hyvä, koska hauskaa juttua äijiltä irtoaa.


Sainpa minäkin tämän uusituksi. Nämä ekat tuotantokaudet on kyllä tullut katsottua useampaankin otteeseen mutta viimekerrasta lienee minullakin aikaa.

Onhan tämä vielä selkeästi "kehittyvä" sarja tässä vaiheessa, että ne kirkkaimmat helmet löytyvät vasta myöhemmin - se kantaaottavuus ja tietty juuri saman viikon isoimpia juttuja peilaava meno mistä sarja sittemmin tunnetaan. Mutta se ei tietenkään estä näitäkään varhaisia jaksoja olemasta mainioita. Oma lempparini on Damien jo ihan siksi, että se oli eka South Park minkä koskaan ikinä näin - silloin kun näitä ekaa kertaa aikoinaan Suomessa esitettiin. Kyllä se oli jonkinasteista rakkautta ensi silmäyksellä! Milloinkohan tuokaan on mahtanut olla - kyllä varmasti muutamakin vuosi jenkkien ensiesitysten jälkeen kun ei se ennen internetstriimauksia ja muita ollut vielä niin justiinsa. Muistaakseni kaikkea South Park -krääsää löytyi jo noihin aikoihin kaupoista joten kyllä melkein samoin tein menin ja hankin ison julisteen sekä Cartman -avaimenperän, mitkä minulla on yhä molemmat ja jälkimmäinenkin ollut käytössä parisen vuotta.

Muita kärkipään juttuja oli klassinen joulujakso Mr. Hankey the Christmas Poo missä jo otetaan mahtavasti kantaa tähän kaikestaväkisinloukkaantumiskulttuuriin mikä mahtaa aiheena olla ajankohtaisempi nyt kuin koskaan. Se poikien esittämä "ketään loukkaamaton" jouluesitys kyllä naurattaa joka kerta. Lopetusjakso Cartmanin isäkysymyksineen oli mahtava kanssa.

Eihän näitä jaksoja montaa edes tässä ole, mutta ne onkin kyllä aika poikkeuksetta kaikki hyviä tai ainakin meneviä. Kakkoskaudella oli muistaakseni muutama huonompikin, mutta olisin mielelläni väärässä tästä.

Niin, minunkin versiossani on ne jotkut jaksojen alustushupailut missä Matt ja Trey joko takkatulen loimussa tai länkkäreinä. Koska tottakai. Minulla on ykkös- ja neloskaudet tällaisina isompina lootina, joissa kaikki levyt pakattuina komeisiin yksittäiskuoriin. En muista oliko neloskaudessakin jotain ekstrajännää. Sitten niissä pohjoismaalaisissa hommeleissa taas muistaakseni oli ne kommenttiraidat (tai kommenttipätkät, kai) ja mitkä lie. Ja Buttersin nimi oli tässä vaiheessa muuten vielä Poof Poof, vaikkei sitä kai koskaan sarjassa sanotakaan. Hänellä kun ei vielä ollut mitään persoonallisuutta tässä vaiheessa.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1355 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 87, 88, 89, 90, 91

Hyppää:  


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group :: Style based on FI Subice by phpBBservice.nl :: Kaikki ajat ovat UTC [ DST ]
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com