Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Keskustelua elokuvien tv-esityksistä ja mielenkiintoisista ohjelmista. Myös vinkit katsomisen arvoisista ohjelmista ovat enemmän kuin toivottavia.
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8827
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Exterminator »

Bottom? Ikinä kuullutkaan moisesta, mikä tuntuu oudolta :pihalla:

Mutta hyvä, että Paluu pulpettiin toimi aTomiKillekin mukavasti :tyytyvainen: Pilkkahintaan saisi kaikki 6 kautta nyt, mutta kun neljä jo omistan... no, en nyt ihan heti ole uusintaan pistämässä kuitenkaan.

Tuli itse katsottua Rillit huurussa, 10. kausi. Ei kovin kummoista sanottavaa tästä nyt. Tykkäsin, nauroin. Lievästi jo harmittaa, että tällä kierroksella jää se viimeinen kausi katsomatta. Mieluiten olisin katsonut sarjan loppuun asti, mutta kun 12. kausi vasta saatiin pakettiin, eihän siitä vielä mitään julkaisuja ole.

Tällä kaudella tietysti oli sekin jakso, jonka kuvauksissa kävin silloin pari vuotta sitten. Hauskaa nähdä aina, miltä se lopullinen "tuote" näyttää. Wolowitzin esittäjä pääsi taas esittelemään monitaituruuttaan jongleeraamalla ja imitoimalla Stuartia. Se imitaatioita sisältävä D&D -jakso saattaakin muuten olla suosikkini koko sarjassa, jos ei tullut mainittua aiemmin.

Tässä oli taas kunnon cliffhanger ja viimeisessä jaksossa nähtiin Riki Lindhomekin, jonka tissit vastikään valkokankaalla ilahduttivat :funny:
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5055
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Tina DeMona »

Exterminator wrote:Bottom? Ikinä kuullutkaan moisesta, mikä tuntuu oudolta :pihalla:
No sitten kyllä ehdottomasti katseluun teikäläiselle! Sitä ei edes ole kuin se kolme kautta - tai no, toki lukuisia liveshow'ta ja ei-aivan-Bottom-leffa-mutta-yhtähyvin-melkein-voisi-olla Guest House Paradiso. Mutta kyllä jo parista ekasta jaksosta käy tyylilaji niin oivasti ilmi että varmasti tietää tykkääkö vai ei.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5055
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Tina DeMona »

Tuli sitten perjantain kunniaksi lopetettua toinenkin tuotantokausi Bottomia.

https://www.imdb.com/title/tt0103376/episodes?season=2

Ja nyt puhutaankin jo järeillä aseilla. Kaikki kuusi jaksoa tästä kaudesta ovat mielestäni ihka aitoja klassikoita joiden arvuuttaminen toisiinsa nähden on tyystin mahdotonta. Aina kun luulee jo nähneensä kaiken, seuraava jakso tuo esille entistä kavalamman hyökkäyksen järjestystä, järkeä ja käytöstapoja kohtaan.

Diggerissä Richie iskee itselleen ihka-aidon kreivittären treffipalvelun kautta ja on lopultakin vaarassa saada pesää. Burglalyssä nimensä mukaisesti murtovaras tunkeutuu poikien hienoon kimppakämppään - tosin mitä sieltä luulee löytävänsä jää hämmentäväksi mysteeriksi. Culturessa kaverit joutuvat television menetettyään turvautumaan muihin viihdykkeisiin, tähtihetkenä ehkä maailman hienoin filmatisoitu shakkiottelu elokuvataiteen historiassa. Paradessa Dave the Hedgehog ja Spudgun tekevät paluun kun riehutaan yleisemmin ryyppäämisen, poliisin tunnistusrivissä toljailun ja uhkapelien muodossa ja Holy on mitä mainioin joulujakso Jeesus-lapsineen kaikkineen. Kauden päättävä 'S Out (eli niinkuin Bottom's Out, höh höö) asettaa antisankarimme luonnon armoille paikalliseen puistoon jossa Richie on lyönyt vetoa heidän selviytyvän kokonaisen viikon suojanaan vain teltta ja ravintonaan paketti suklaakeksejä.

Oli kyllä vinhaa menoa ja sekoilua. Olen nähnyt nämäkin jaksot sen verran monta kertaa etten voinut olla kiinnittämättä (ensimmäistä kertaa) huomiota siihen että aika moni jakso taisi olla ylipitkä, koska selkeästi havaittavia leikkaustypistyksiä on havaittavissa paikoitellen. Eritoten Holyssä huomasin että johonkin kohtaukseen leikataan sellaisessa vaiheessa, että jokin riemullinen väkivallanteko on juuri loppunut koska Richie seisoo taulun raunioissa, joka on ilmeisesti isketty häntä päähän vähän aikaisemmin.

Mutta erittäin suositeltavaa kamaa edelleen kaikille slapstickin, hävyttömyyksien ja yleisen vastuuttomuuden ystäville.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5055
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Tina DeMona »

Bottomin kolmannen ja viimeisen tuotantokaudenkin sitten katsoin.

https://www.imdb.com/title/tt0103376/episodes?season=3

Ja jos mahdollista, parantaa edellisistä entisestään. Jo heti ensimmäisestä jaksosta alkaen (Hole) ollaan todella nerokkaissa tunnelmissa kun parivaljakko jää jumiin maailmanpyörään jonka yhdessä ainoassa riippukorissa koko puolituntinen tapahtuu. Terror on poikien halloweenjakso ja kenties lempparini koko sarjasta - ensin kerjätään karkkeja ja sitten päätetään kutsua esiin itse Saatana. Breakissa ollaan lomatunnelmissa ja Doughissa väärennetään rahaa ja osallistutaan baarivisailuun. Finger on kanssa ihka-aito klassikko; oikea sekoilun mestariteos jossa Rich ja Eddie varastavat auton ja loistohotellin hääsviittiliput joltakin pahalta vihamieheltään ja tottakai sinne tarvitsee sitten mennä pariskunnaksi tekeytyneenä - Eddie vaan on vahingossa kiinnittänyt feikkitissit selkäpuolelleen. Sarjan päättää todella omituinen ja normaaliakin pähkähullumpi Carnival jossa seurataan ryöstelyä mellakan seurauksena, yritetään kuvata hassuja kotivideoita ja vahingossa sekaannutaan pääministerin seksiskandaaliin.

Tästä ei kyllä enää sitcom -meuhkaus parane. Rik Mayallilla ja Adrian Edmundsonilla on ihan uskomaton draivi päällä - niin dialogia laukoessaan kuin toisiaan rusikoidessaankin. Tällä kertaa muuten taas klassisen laaduttomalla suomikiekolla mukana myös lyhyt kooste pieleenmenneistä törttöilyistä joista kunnon tekemisen meininki vasta loistaakin. Ihan uskomatonta toimintaa on tällaisen sarjankin kuvaaminen.

Taidanpa katsoa ne kaksi liveshow'takin mitkä minulla vielä on. Vaikkei niitten näkemisestä viimeiksi ole edes kovin kauankaan. Pitäisi kyllä hommata ne loputkin - ainakin muistaakseni show #4 oli aivan hulvaton myöskin.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5055
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Tina DeMona »

Sitten jotain ihan muuta: katsoin juuri ensimmäisen kahden levyn kokoelman kauhuantologiasarjasta Hitchhiker.

https://www.imdb.com/title/tt0085031/reference

Sarjasta en tiennyt aluksi mitään muuta kuin että kannet mainostivat kovia tekijänimiä. Ja sittenhän kaiken takaa paljastuikin varsin merkittävä ja mielenkiintoinen juttu: paitsi että kyseessä on ihkaensimmäinen HBO-kanavan oma, sarjamuotoinen tuotos myöskin ensimmäinen jenkkitelkkusarjailu joka muutti Vancouveriin halvemman kuvailun perässä. Mistä huolimatta sarjan budjetti oli aikaansa nähden suorastaan järjetön - mikä osaltaan vain kertoo meille kuinka pitkälle olemme tulleet kaiken maailman Game of Throneseihin ja vastaaviin sitten 80-luvun jälkipuoliskon.

Ketjun otsikosta piittaamatta kyseessä ei siis ollut mikään varsinainen tuotantokausi tai edes sellaisen osanen vaan yhdeksän ilmeisen sattumanvaraisesti poimittua puolituntista sarjan yhteensä kuudelta kaudelta. Tämä on melko tyhmää ja pippelistä vaikka toki tuollainen best of -mentaliteetti paremmin tällaiseen antologiahommaan sopiikin kuin johonkin jatkuvajuoniseen juttuun. Mutta olisi se silti ollut kivempi nähdä näitä juttuja oikeassa järjestyksessä niin olisi tavallaan päässyt siihen sarjan omaan kehitykseen ja rakentumiseen mukaan.

Sarjanahan siis hyvinkin esi-Tales from the Crypt eli puolituntisia kauhu- / jännäri- / mysteeri- yms. juttusia joita yhdistää toisiinsa vain kertojahahmon lyhyet sössötykset. Tyylillisesti ollaan kuitenkin aika kaukana Cryptin sarjakuvamaisesta iloittelusta - joskin toki kun erilaista tekijää ja stooria riittää molemmissa on myös kiitettävästi vaihtelua. Sama toki pätee sitten juttujen laatuunkin. Tämä nimikkoliftari on myöskin aika turha ja pökäleinen Cryptkeeper: se kun vaan aina marhaa yhteen kuvaan yksi tai kaksi kertaa per jakso ja mussuttaa jotakin jakson teemat alleviivaavaa, mukarunollista laarilaata. Myös laadusta voi sanoa sen, että vaikka kuvallinen anti onkin saatu mukavan elokuvamaiseksi, äänitöissä on usein kyllä kohtalaista horjuntaa eikä leikkauskaan aina ihan pelitä miten pitäisi. Ei sinänsä yllätä; nyt puhutaan kuitenkin filmiajasta ja niin kuvaus- kuin jälkityöstöpäiviäkin oli kuulemma tasan tarkkaan viisi / jakso.

Mutta koska jaksot ovat niin kovin erilaisia - ja lähes lyhytelokuvamaisia mikä se alkuperäinen ajatus taisi ollakin - listaanpa ne tästä ekasta kokoelmasta tähän ihan eriksensä:Last Scene - https://www.imdb.com/title/tt0602161/reference
Itse Paul Verhoevenin ohjaama jakso, ja yllättäen se syy mikä sai minut nämä setit divarista aikoinani ostamaan. Verhoeven kreditoi jakson ponnahduslaudaksi Hollywood-uralleen koska sijoittui kivasti (valitettavasti) lippuluukulla epäonnistuneen Flesh+Bloodin ja megamenestys RoboCopin väliin. Tarina kertoo kauhuleffan kuvauksista, joissa kaunis mutta kohtuullisen näyttelykyvytön naistähti joutuu elokuvansa fiktiivisen antagonistin piinaamaksi. Sisältää taas mukavaa toden ja valheen sekoittumista sekä seksuaalista peliä eli toimii myös oivana etiäisenä sekä Total Recallista että Basic Instinctistä. Tissit ruudussa ensimmäisen minuutin sisällä.

Nightshift - https://www.imdb.com/title/tt0602175/reference
Ensimmäinen parista kovinkin ailahtelevaisen uran tehneen Phillip Noycen jaksoista. Ja oli kyllä kohtuullisen tympeä ja tylsän mitäänsanomaton Goosebumps -köyhäily. Margot Kidder esittää jonkun vanhainkodin rahanahnetta ja ikävää ylihoitajaa ja sitä oli tietysti ihan kiva nähdä. Jaksossa nyt ei vaan ihan kauheasti mitään jännää pääse tapahtumaan.

The Miracle of Alice Aimes - https://www.imdb.com/title/tt0602170/reference
Myöskin kohtuullisen lattea, jonkun turhan tv-miehen ohjaistama juttu jossa ainoa kompetentti osa-alue on tekopyhää uskonnollista kulttia pyörittävä Joe Pantoliano. Toki idea prostituution avulla levitettävästä uskonlahkosta on varsin mielenkiintoinen mutta jälleen kerran payoff jää puuttumaan mikä tuntuu olevan jonkinasteinen helmasynti näissä heikoimmissa jaksoissa. Kärsii myös "hassu aksentti" -syndroomasta missä jokainen näyttelijä Pantolianoa lukuunottamatta sönkättää jollakin erilaisella, todella paksulla puheenparrella joten dialogi kuulostaa hullujenhuoneen huutokilpailulta.

Ghostwriter - https://www.imdb.com/title/tt0602150/reference
Edellisten parin jakson ja kuolleesta kirjailijasta horisevan alun perusteella odottelin jotain maailman nolointa "kirjoituskone kirjoittaa yksinään, ooooh!" -luokan kummitusjuttua mutta kyseessähän olikin paljon nokkelampi homma. Kirjailija onkin pelkästään huijannut maailmaa - mukaanlukien oma, uskoton vaimonsa - lavastaen oman kuolemansa tehostaakseen kirjojensa myyntiä. Nyt kun mies vaan tulee näin haudan takaa eukon kikkelinhamstrausta pilaamaan ja on jo valmiiksi virallisesti kuollut ei tarvitse olla Einstein arvatakseen mihin suuntaan muijan mieli alkaa vetää. Kyseessä siis varsin mukavan makaaberi homma. Willem Dafoe on luotettavan hyvä kirjailijana ja vaimoaan esittävä Dayle Hutton paitsi kuuma myös vakuuttava.

Man's Best Friend - https://www.imdb.com/title/tt0602168/reference
Toinen Phillip Noycen ohjaistama jakso ja huomattavasti järjellisempi kuin tuo ensimmäinen. Michael O'Keefe on nautinnollisen egoistinen ja harhainen kusipää jonka vaimo on jättämässä hänet. Tämä ajaa miehen syvälle paranoiaan ja sekaannukseen. Vähiten mielenkiintoinen asia koko jaksossa on sen raison d'etre eli miehen puolesta murhia suorittava, maaginen koira. Ja mikä ikävintä - vaikka sille lopussa löytyykin ihan pätevä perustelu - koiran veritekoja ei edes näytetä. Buu! Ihan keskitason kikkailu nyt kuitenkin.

W.G.O.D. - https://www.imdb.com/title/tt0602213/reference
Uskonto- ja tekopyhyysteemoja huomattavasti tuota Alice Aimesia paremmin ja jännemmin käsittelevä jakso joka oli ehdoton suosikkini näistä Verhoevenin tuotoksen ohella. Gary Busey omana Gary Buseymäisenä itsenään on hurskas radiosaarnaaja jolla onkin mysteereitä menneisyydessään. Sen enempää ei kannata juonesta kerrata sillä tämä ihan oikeasti kannattaa katsoa - kyseessä ihan oikeasti hieno, ennenkaikkea henkilökuvana toimiva hienopiirteily. Ohjaajana Mike Hodges joka on kanssa tehnyt kaikenlaista alkuperäisestä Get Carterista Flash Gordon -elokuvaan.

Homebodies - https://www.imdb.com/title/tt0602155/reference
Myös sen Ghostwriterin ohjailleen Carl Schenkelin työstämä juttu jossa kaksi rikollista - nössö ja todellinen pahis - murtautuvat perheen kotiin jonkun kassakaapin toivossa. Toimiva visuaalinen ilme ja päräyttävä alun mustavalkoinen unisekvenssi (joka ei vaan mistään kohti ole tarpeellinen) pohjustavat hommaa kivasti mutta loppu menee täyteen pöyristyttävään idiotismiin joka oli jo niin tyhmää että oksat pois. James Remar on kuitenkin ihan vakuuttava sadistiveikkorikollisena.

Why are you Here? - https://www.imdb.com/title/tt0602216/reference
Tässäpä jälleen mielenkiintoista historiallisuutta kun kyseessä on puhtaasti found footage -pätkä kauan ennenkuin moinen oli kovinkaan suosittua - eikä varmasti puhtaasti siihen nojaavia tv-jaksoja mahtanut olla ainakaan montaa tehty ennen tätä. Juttu myös käyttää kikkaa ihailtavan erilaisella tavalla: koko homma on olevinaan limaisen tv-reportterin leikkaamatonta kameramatskua tämän kierrellessä kaupungin yöelämää kuuman skuupin toivossa. Ei nyt juttuna mitenkään erityisen ihmeellinen joskin lopussa on ihan mukavaa runollisuutta - naispääosassa joku supertylsä Helen Hunt joka on sittemmin kai graduoitunut hänen kyvyilleen varmasti sopivampiin lällyleffoilin leegoilemaan. Jakso saa kuitenkin erityismaininnan myös todella päheästä 80-luvun new wave -muodin esitelmöimisestä yökerhomiliöissään.

In the Name of Love - https://www.imdb.com/title/tt0602159/reference
Naispalkkatappajat ovat automaattisesti siistejä ja niin tässäkin. Kyseessä mukavan kiero ja hauskoilla ideoilla vuorattu kummallisuus jonka ongelmaksi nousee ettei puoli tuntia vaan oikein mitenkään riitä näitten aineksien järjelliseen yhteenliitäntään. Tästä jos mistä olisi kyllä saanut ihan kokopitkänkin kasattua. Loppu toi silti jälleen hymyn huulille ja ihan suotavaa katsottavaa muutenkin. Parhaan roolin vetää siitä Angelistakin (tai John Watersin Cry Babystä) tuttu Susan Tyrrell jonkun kylmän miljonäärin rupsahtaneena ja vittumaisena palkintovaimona.


Eli hyvinkin eklektinen kokoelma puolituntisia enemmän-tai-vähemmän-kauhuiluja. Minulla on vielä toinenkin tällainen kokoelma eli laitetaan sekin katseluun jossain vaiheessa.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12039
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Invictus »

Muistan kuinka pettymys tuo Liftari-sarja aikanaan oli. Odottelin just jotain kauhua tai Hitchcock esittää -jännitystä tai Twilight Zone -tavaraa, mutta kyseessä olikin latteita pehmoeroottisia jonkin sortin jännitystä.

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5055
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Tina DeMona »

Invictus wrote:Muistan kuinka pettymys tuo Liftari-sarja aikanaan oli. Odottelin just jotain kauhua tai Hitchcock esittää -jännitystä tai Twilight Zone -tavaraa, mutta kyseessä olikin latteita pehmoeroottisia jonkin sortin jännitystä.
No jaa. Epätasainenhan tuo toki vaikuttaa olevan kuten useimmat näistä antologiahommista. Tales from the Crypt ehkä vähän muita tasalaatuisempi, tosin siitäkin on tullut aika hajanaisesti jaksoja nähtyä (erityisesti siltä oliko kolmannelta kaudelta mitä Sub-TV aikoinaan näytti). Mutta kyllähän tuossakin nuo parhaat jutut on olleet varsin jees. Kyllähän Verhoeven -jakso kannattaa katsoa jo Verhoevenin takia.

Saas nähdä mitä mieltä siitä kakkossetistä olen.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12039
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Invictus »

Joo ja tässä mun kommentissa kannattaa huomioida, että katsoin sarjaa joskus kersana, ala-asteella...

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5055
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Tina DeMona »

Invictus wrote:Joo ja tässä mun kommentissa kannattaa huomioida, että katsoin sarjaa joskus kersana, ala-asteella...
Niin, no joo. Eihän tällainen kama todellakaan sen ikäiseen varmasti iske edes parhaimmillaan.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
väliaikainen nikki
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 2372
Joined: Fri Feb 02 2018 11:32

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by väliaikainen nikki »

aTomiK wrote:Madventuresin ensimmäinen kausi takana ja näähän tuli ulos ekaa kertaa vuosina 2002/03. Itse katsonut aiemmin vain pätkiä sieltä täältä.
Uskoisin, että jäbät on olleet aikaansa edellä tällaisessa hieman rankemmassa matkailukamassa, nykyäänhän toki kuka tahansa voi matkojaan kuvata ja heittää Tubeen.

Täytyy sanoa, että toimi helvetin hyvin. Kaikillehan Rikun ja Tunnan tyyli ei sovi mutta itse tykästyin äijien meininkiin nopsaan.
Hienoja kohtauksia riittää ja Rikun vaaralliset herättelyt sekä tosissaan tehdyt kivi/paperi/sakset -kisat saivat aina suun hymyyn.
Eka kausi kerrattu. Tuolla vessan puolella jo hiukan pienessä kaljassa avauduin. Tästä huollimatta viihdyttiin hyvin tämän parissa. Sarjan heikointa antia olikin lopulta Etelä-Amerikka (kiinnostus noihin paikkoihin 0) ja USA, joka oli pilattu tuolla Fear and Loathining -hölmöilyllä. Sen olisi voinut jättää pois ja keskittyä paikkoihin ja vaikka överikorneriin, joihin taatusti olisi riittänyt kamaa.

Tyynellä merellä esiintynyt "travelleri Coco" (eli Tunnan broidi) oli sarjan paras hetki. Muistan edelleen millaista raivoa se herätti aikoinaan :DToka kausi on varauksessa kirjastossa joten sen pariin piakkoin.
Harry Väliaikainen nikki hates everybody: Limeys, Micks, Hebes, Fat Dagos, Niggers, Honkies, Chinks, you name it.

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4312
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by aTomiK »

Coco oli kyllä ässä :upeeta2: Itelle heikointa antia oli myös tuo USA osuus, ei välttämättä sen Loathing sekoilun takia mutta noita mestoja on tullut nähtyä jo niin paljon muissa ohjelmissa.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4312
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by aTomiK »

Image

Femme Fatales sarjan toinen ja samalla viimeinen kausi tuli katsottua ja olihan taas ihan pehmopornotason paljasta pintaa sekä kieroilua tarjolla.

Antologia tyyliin siis mennään ja 12 jaksoa sisälsi monenlaista: oli normaalia pettämistä, Big Brother tyylinen sekoilu, sci-fi episodi, koulumaailmaan sijoittuva juttu, salainen agentti tarina, vankilameininkiä sekä kauden hieno sarjakuvahenkinen lopetus.
Naiset on kauniita mutta vaarallisia, musat toimii ja kamera liikkuu. Tyyliä riittää ja monia tuttuja naamoja vieraili Jeff Faheystä Eric Robertsiin. Jaksot oli joko ihan erillisiä tarinoita tai sitten oli jatkumoa ja joissakin jutuissa oli yhteyksiä jopa ykköskauden hahmoihin ja tapahtumiin.

Ehkä pidin ekasta kaudesta hieman enemmän mutta oli tässäkin tiukkaa menoa ja varsinkin kaksi viimeistä episodia rokkasi kympillä. Hell Hath No Furies jaksossa oli myös maukasta Carpenter kunnioitustakin mukana.
Harmi, että homma jäi näihin kahteen sesonkiin.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8827
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Exterminator »

^ Suhteellisen kiinnostava tapaus tuokin :naughty: ja minulle taas aivan ennestään tuntematon...

Rillit huurussa, 11. kausi pyörähti ja en tämänkään juuri laadullisesti kokenut poikenneen aiemmista. Tosin jo viime kaudella ainakin ilmeni sitä, että kohtauksia ja koko jaksoja päätetään laimeahkoon vitsiin ja onhan tässä nörtteilystä karattu sivuraiteille melko paljon, vaikka ei tietenkään kokonaan. Jos nyt vaikka viimeisen jakson huipennuksesta puhutaan, jossa muuten eräs Mark Hamill tekee mainion roolin.

Sitä jonkin verran mietin, että miksiköhän niitä Bernadetten ja Howardin lapsia ei ole edes vilaukselta näytetty :hmmm: Onko nykyään kiellettyä esitellä vauvoja tv-sarjoissa, vai mitä...

Viimeinenkin kausi menee joka tapauksessa hankintaan, kyllä tämä sen verran huvitti vielä näinkin iäkkäänä sarjana. Tähän olisi ollut varsin luonnollista lopettaa ihan päätösjakson tapahtumienkin puolesta, mutta katsotaan sitten myöhemmin, mitä vielä keksivät viimeisiin pariinkymmeneen jaksoon.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12039
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Invictus »

Exterminator wrote:
Sitä jonkin verran mietin, että miksiköhän niitä Bernadetten ja Howardin lapsia ei ole edes vilaukselta näytetty :hmmm: Onko nykyään kiellettyä esitellä vauvoja tv-sarjoissa, vai mitä...
.
Ei kai mitään tuollaista, onhan näitä tapauksia sarjoissa ettei hahmoa näytetä koskaan. Tosin noi mainitus vauvat kyllä kuulostaa aika demonisilta, kun niiden itkua/huutoa välillä sarjassa kuulee. Eikö tosiaan mistään ole löydetty ihan luonnolliselta kuulostavaa lapsen ääntelyä vai mikä siinä on ideana.

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5055
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Tina DeMona »

^Tuollaiseen saattaneen vaikuttaa sekin, että lapsukaiset ovat kohtuullisen arvaamattomia sarjaan joka kumminkin veivataan käsittääkseni studioyleisön edessä ja kohtuullisessa aikapaineessa.


Mutta trööt. Itse katsoin myös toisen sekalaisen kokoelman näitä Hitchhiker-jaksoja. Tässä niistä taas läppää:

O.D. Feelin' https://www.imdb.com/title/tt0602176/reference
Heti lähdetään kunnon sekoilulla liikenteeseen: jonkinlainen överin 80-lukulainen (eli mahtavan näköinen!) cyberpunksarjakuvasekasotku jossa seurataan jonkinlaisen huumepussukan matkaa kädestä käteen alamaailman ympyröissä. Odottelin koko ajan että jauhe - mitä ei ikinä näytetä snorttailtavan - muuttaisi ihmiset lopussa joksikin demoneiksi tai muiksi möröiksi mutta ei: eihän tällä ollut helvetinkään tekemistä minkäänlaisen kauhun kanssa. Parikin hahmoa on kuin jostain aikuisten Power Rangersista. Eli tavallaan tykkäsin kyllä kaikessa hömelyydessään, mutta ihan väärässä sarjassahan tämä oli. Komeuden kuitenkin kruunaa itse Gene Simmons pahana Kingpin -tyylin rikollisruhtinaana!

True Believer https://www.imdb.com/title/tt0602210/reference
Plääh. Tom Skerritt on joku normaalin juoppo poliisietsivä joka matkaa syrjäiselle kylälle ratkomaan jotain rikosta jossain nunnaluostarissa. Tyypille selitetään heti ensimmäisten kohtausten joukossa että mesta meni kiinni 1910 mutta silti meidän pitäisi yllättyä kun paikalta löytyvä, nuori söpö nunna paljastuukin gummitukseksi tai miksi lie Skerritin menneisyydessä kaltoinkohtelemien naisten henkilöitymäksi. Tai jotain. Yhtä turha kuin se uudehko The Nun -elokuva trailerinsa perusteella vaikutti olevan - tosin tästä voi sentään sanoa sen että pituutta oli vain 28 minuuttia. Nunnaa (ja jokaista muutakin naishahmoa) esittävä Ornella Muti oli sentään todella soma.

Perfect Order https://www.imdb.com/title/tt0602182/reference
Ja yhä paskenee. Tällä kertaa meillä on mallityttö joka lähtee sekopäisen superdaideilijan matkaan ja sitten kysellään että kuinka paljon sitä saa kärsimystä tuottaa teiteen eteen ja laari laa ja eiköhän kaikki juuri nähneet tämän mielessään. Uskomatonta tekotaiteellista potaskaa runoilevine dialogeineen ja lopun ihme Indiana Jones -ansahuoneineen missä vaan tulee lasersäteitä kehystetytistä valokuvista (!). Ainut hyvä puoli oli se että Virginia Madsen esittää naispääosaa ja näyttääpä tissitkin. Mihinkään Candymaniin tämä ei silti kestä minkäänsorttista vertailua.

Cabin Fever https://www.imdb.com/title/tt0602139/reference
Ei ole Eli Roth tämän takana vaan hyvinkin draamapainotteisella jännärilinjalla mennään tällä kertaa. Nuori hulivili lyöttäytyy rikkaan parin seuraan kevyiden kesätöiden merkeissä mutta oikeasti onkin naidun rouvan vikitteleminen mielessä. Vaan siippa onkin elokuvamoguli mikä saattaa arvata enemmän pojan aikeista kuin voisi kuvitellakaan. Ihan menevän semi-ok -tapaus vaikkei juuri nousekaan perus saippuaoopperaa korkeammalle niin teemallisesti kuin tarinankerronnallisestikaan.

The Curse https://www.imdb.com/title/tt0602200/reference
Varsin hauska EC-sarjakuvien tyyppinen, yksinkertainen kauhumoraalitarina vailla sen kummempia krumeluureja. Kiinteistömoguli saa ylleen kirouksen kun ei pidä slummitalonsa asukkaille antamiaan lupauksia. Sisältää soman mustan muijan ja yhden miellyttävän rujon efektihetken.

Out of the Night https://www.imdb.com/title/tt0602179/reference
Voi tsiisus. Ollaan "mieliretkellä" eli studiolavastetitityyhelvetissä missä mikä tahansa on mahdollista ja kaikki sulaa symboliikkaa eli millään ei lopulta mitään väliä. Kaikki dialogi on ohjaajan nännienhierontahuumaa oman luovuutensa egosta siinneenä. Sitten siellä on taikureita ja lääkärikääpiöitä ja vaikka ja sun mitä. Ja loppu on toki todella nolo, tyhmä, turha ja perseestä. Hyi.

Secret Ingredient https://www.imdb.com/title/tt0602189/reference
Varsin hauska jakso, ja mahdollisesti paras tästä läjästä. No, tämä tai The Curse. Supercharmantti myyntitykki on tottunut myymään kaikkea mahdollista typeristä vitamiinijauheistaan aina itseensä mutta sitten hän törmää kummallisiin horoskooppinaisiin jotka pistävät hänen harjoitellut pasmansa sekaisin. Varsin älyllisesti kirjoitettu juttu joka on vähän kuin se Nicholas Cagen versio Wicker Manistä jos se ei olisi vammainen. Ainoana miinuksena juttu loppuu juuri silloin kun se olisi käynyt todella mielenkiintoiseksi.

Man of her Dreams https://www.imdb.com/title/tt0602167/reference
Rakkaudenkipeä muija tajuaa olevansa meedio ja pystyvänsä tämän avulla selvittämään naisia jahtaavan sarjamurhaajan tapauksen. Ei stoorina mitenkään kummoinen mutta sisältää ihan tehokasta tunnelmanluontia ja muuta sen sellaista - jotkut kohtaukset muistuttivat budjettinsa ja aikataulunsa rajoissa jopa jotain gialloleffoja. Lopussa ei vaan ollut taas minkäänlaista payoffia ja koko homma katkeaa kuin kesken.


Kokonaisuutena voisi sanoa kakkosbätchin häviävän ensimmäiselle sillä ihan sen kahden parhaan kaltaisia helmiä ei tällä kertaa ole mukana. Kakemmat jututkin ovat myös entistä kakempia. Eli jos tässä sellainen "best of" -mentaliteetti on ollut takana vähän hirvittää ajatella millaista kamaa ne näistä kokoelmista poisjätetyt välijaksot sitten ovat mahtaneet olla. Toisaalta näissä jaksoissa oli jostakin syystä paremmin käytetty esim. musiikkia hyväksi kuin niissä ekoissa jaksoissa. Sitten vaan sen Liftarin mutinat alkoivat vituttaa formaattisessa päälleliimauksessaan yhä enemmän. "Anus McFletcherin elämänjano oli hänen tärkein rakkautensa. Mutta miten käy kun hänen toinen rakkautensa... alkaa janota hänen elämäänsä?" ja niin ees ja pois ja sivulle päin.

Mistä puheeollen, tajusin että melkein kaikki jaksot näissä ovat kausilta kolme ja neljä. Ekalta ja viimeiseltä ei muistaakseni ollut mitään. Eli joku jossain ei niitä kausia sitten fanita ainakaan. Näistähän on koottu ainakin jossain päin maailmaa vielä kolmaskin kahden levyn setti mutta sitä ei ollut silloin siellä divarissa mistä nämä kaksi ekaa ostin - toisaalta eipä nyt ole niin väliksikään mutta sitten taas kyllä minä ehkä mukaan ottaisin jos vastaan kävelisi.
--- Amal shufar, at rrug ---

Post Reply