Hohtoloota

Mystinen suomalainen elokuvafoorumi
Tänään on To Elo 16 2018 14:58


Etusivu » Foorumit » TV


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1331 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 85, 86, 87, 88, 89
Kirjoittaja
Etsi tätä:
Viesti

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 2677

Viesti Lähetetty: Pe Heinä 13 2018 19:19 
Ylös  
Kuva

Katsoin BBC:n Taboo sarjan ensimmäisen tuotantokauden kaikki 8 tunnin mittaista jaksoa ja olihan tämä helvetin hyvä.

1800-luvun alun Lontoo on paskainen ja saastainen paikka. Tarjolla on lisäksi annos mystiikkaa, veikeitä hahmoja ja kunnon juonittelua.
Tom Hardy tekee pääosassa kovaa jälkeä mutta samaa voi kyllä sanoa koko mainion castin toiminnasta kautta linjan.
Mielenkiintoisesti ohjaajat on tässä pohjoismaista. Tanskalainen Kristoffer Nyholm ohjasi ensimmäiset neljä ja suomalainen Anders Engström jälkimmäiset neljä jaksoa.

Suosittelut siis ja kakkoskausi on tulossa.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
Kultaloota
Kultaloota
Käyttäjän avatar

Liittynyt: To Elo 14 2008 0:05
Viestit: 774

Viesti Lähetetty: La Heinä 14 2018 14:10 
Ylös  
Taboossa on kyllä mahtavan vittumaiset vastavoimat Hardylla. Jonathan Pryce ja muut East Indian Companyn mulkut, turpea ja todella huonoihoinen kuningas sekä siskon pyrkyrimäinen aviomies. Atmosfääri on saatu hemmetin paskaiseksi, prameissa vetimissäkin liikkuvien ihmisten hien oikein haistaa. Ehkä Hardyn hahmon kaikkivoipaisuus voi joitakin nillittäjiä haitata, mutta itse en siihen ehtinyt kiinnittää suurta huomiota kun kaiken aikaa piti pähkäillä miten se selvittää kulloisenkin kiipelin. 2010-luvun tv-tuotannot ovat kyllä saakelin kovia.

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 3194
Paikkakunta: Kouvola

Viesti Lähetetty: To Heinä 19 2018 11:29 
Ylös  
speKtacle kirjoitti:
2010-luvun tv-tuotannot ovat kyllä saakelin kovia.Tämä on äärimmäistä totuutta ja totta tässäkin tapauksessa: katsoin kakkostuotantokauden Penny Dreadfulia.

https://www.imdb.com/title/tt2628232/reference

Jos eka kausikin jo varsin moitteeton ja hieno olikin, tällä tämä nousee välittömästi ehdottomien suosikkieni kaanoniin. Tämä on vain uskomattoman hyvin kirjoitettu ja ennenkaikkea fiksu tapaus, joka osaa aina löytää vielä uuden mielenkiintoisuuden vaihteen jostain esiin.

Kakkoskaudella päästään kunnolla noita- ja okkultismitouhuihin ja se jos mikä on nannaa. Tämä oli oikeastaan aika pitkälti sitä, mitä olisin toivonut sen The Vvitchin olevan - olkoonkin, että periodi ja näkökulma ovat taas kohtuullisen erilaiset. Mutta kunnon omituisia rituaaleja, hyytävää tunnelmaa, omituisia visioita, The Devil Rides Out kohtaa Suspirian -fiilistä... ai jai!

Hahmot jatkavat laadukkuuttaan. Eva Green on paitsi megakuuma superjumalatar myös aivan helvetin kova esiintyjä. Myös Billie Piper on edelleen ihana ja tarjoaa kauden parhaan tvistin. Timothy Daltonkin on luonnollisesti jälleen hyvä, vaikka vähän jääkin muiden hahmojen varjoon tällä kaudella. Väkivaltaa ja perversioita ei tietenkään myöskään säästellä.

Prakti-ihmissusikin oli. "Tässä teille CGI-mälli: katsokaa sitä! Katsokaa sen paskuutta!" -mentaliteettia ollaan muutenkin edelleen, fiksusti, vältelty. Tuo susihukka voi kyllä aluksi tuoda tietyssä hienovaraisuudessaan vähän ikävästi mieleen Jack Nicholsonin The Wolfin, mutta aika selkeästi siinäkin on tavoiteltu enemmän niitten ekojen aiheen kuvausten kuten Werewolf in Londonin tunnelmaa. Mistään Howling -messevyydestä ei siis ole kyse, mutta paljon ennemmin minä silti tämän otan kuin sen tavallisen, päälleliimatun tietokone-erikoisen.

Ehdottomasti yksi parhaita tv-sarjoja viimeisen kymmenen vuoden sisältä. Ei juuri mitään valitettavaa. Ja kolmannellekin kaudelle lupailtiin hyvyyksiä. Odotan innolla!

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Poissa
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Elo 08 2008 9:17
Viestit: 7245

Viesti Lähetetty: To Heinä 19 2018 16:57 
Ylös  
Exterminator kirjoitti:
Kyllä isä osaa kävi uusintakierroksella ja on tämä edelleen kotimaiseksi sitcomiksi harvinaisen onnistunut tapaus. Paljon hauskaa dialogia ja erityisesti aikuiset loistavat osissaan, eli Tom Lindholm isänä ja Tuija Ernamo äitinä. Hyvin lähtevät punchlinet myös Jussi-poikaa esittävältä Jarno Jokiselta. Pikkutuhmaa juttua tässä oli yllättävänkin usein, vaikka ihan perheen pienimmillekin sopiva sarja on kuitenkin kyseessä. Ne yhdessä jaksossa kuullut Jonnan (Maiju Jokinen) "Vittu!" -huudahdukset poikkeavat kummallisesti linjasta ja hahmon normaalista kielenkäytöstä, mutta hauska kohtaus siitä silti syntyi. Nykyään ei varmasti enää menisi läpi lomailujakson "neekerittely" ja "neekeri-imitoinnit".

Halusin nähdä Ernamon välillä jossain oikeasti hyvässä ja KIO:n viime katselusta onkin näköjään jo noin 3,5 vuotta, miksipä siis ei. Ei ole sarjan hauskuus vähentynyt ainakaan minulle. Tytär Maijulla on kyllä söpö lärvi, mutta hahmo on kieltämättä melko negatiivinen ja ilkeähkö tapaus. Ehkä tähän ei niin ole osannut kiinnittää huomiota viattoman ulkonäön takia. En silti valita, onneksi on mukana ja lienee ollut hauskaa äitinsä kanssa tehdä sarjaa.

Tässäkään ei ole aina ihan viimeisen päälle hiottu kaikkea, kohtauksiin on ainakin muutaman kerran jäänyt joku pikkumoka, lähinnä vuorosanoissa. Helposti tuollaiset antaa anteeksi, kun hyvää juttua piisaa näin runsaat määrät. Useimmiten varmasti jakson aiheen olisi käsitellyt monta minuuttia lyhyemmässäkin ajassa ja välillä aletaan soutamaan ja huopaamaan. Onpahan toisaalta kivaa vaihtelua nykyajan ajallisesti kutistuville ja mainoksia lisää väliin ahtaaville sitcomeille. Se jakso, jossa isää luullaan kuolleeksi, toimi nyt heikoimmin. Tuntui aika väkisin väännetyltä aiheelta alusta asti. Niin ja sivuroolien "näyttelyn" taso poikkeaa välillä hiukan liikaa pääosien esittäjistä. Varsinkin niden poliisien kohdalla, jotka todennäköisesti ihan oikeasti tuota ammattia harjoittavat.

Tulisi joskus taas tv:stä ne myöhemmin tehdyt 10 jaksoa, niin voisi tarkistaa, olivatko niin huonoja kuin muistelen. Nyt voisi kuitenkin perään katsella ainakin niin ikään Maijun sisältävän Mummon ja onhan tuolla kaapissa myös Sisko ja sen veli. Jälkimmäinen ei oikein viimeksi lähtenyt, vaikka pitäisi olla laatua.

_________________
"It's really big..."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 2677

Viesti Lähetetty: Su Heinä 22 2018 14:10 
Ylös  
Buffy tv-sarja neitsyys lähti sitten ekan kauden 12 jakson tuijotteluilla.

Täytyy sanoa, että alku oli juuri niin 90-lukuista hehehee touhua pienillä matseilla kuorrutettuna kuin pelkäsinkin eikä episodeissa Bronze klubilla soineet alternate/indie biisit asiaa ainakaan parantaneet.
Mutta pikkuhiljaa hommaan tuli selkeästi parempaa imua ja jos nyt olen oikein ymmärtänyt on parhaat kaudet vasta tulossa. Niihin sitten joskus myöhemmin.

Sarah Michelle Gellar on kyllä maukas typy ja veti ne muutkin vakkarityypit ihan mukiinmenevästi.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 3194
Paikkakunta: Kouvola

Viesti Lähetetty: Su Heinä 22 2018 14:31 
Ylös  
^Buffy on kova, tämä on hyvä! Ja joo, todellakin paremmat jutut vasta tulossa. Eka ja viimeinen on heikoimmat kaudet, ehdottomasti.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Poissa
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Elo 08 2008 9:17
Viestit: 7245

Viesti Lähetetty: To Heinä 26 2018 17:07 
Ylös  
Mummo tuli kerrattua. Eli mainion Kyllä isä osaa kirjoittaneen & ohjanneen Lepikön varhaisempaa komediaa. Samoja ihmisiähän näissä nähdään, kun tässäkin on Maiju Jokinen, perheen ainoana lapsena, ja Tuija Ernamo tämän isän veljen vaimona. Reinikaisen sanoja kadotteleva Mauri "Ek" Kuosmanen nähdään tässäkin sivuosassa, tuona velipoikana eli Ernamon miehenä.

Niin se on, ensimmäinen kausi eli vuonna '87 esitetyt 5 jaksoa ovat edelleen hauskemmat. Loput viisikin sisältävät paljon huvittavuuksia, mutta naurut jäivät jälleen auttamatta vähemmiksi, jopa olemattomiksi.

Tässä nyt huomio kiinnittyi mm. siihen, että vanhemmat tässä sarjassa ovat huomattavasti normaalimman tuntuisia ihmisiä kuin KIO:n oikeastaan koko sakki, melkoisia marakattejahan nuo siinä olivat koko perhe. Annan (Jokinen) isä ja äiti ovat paitsi paljon hillitympiä, myös yllättävän kusipäisiä ihmisiä :hyymy: Ihan jopa söötin ja vasta noin 10-vuotiaan Maijun roolihahmoa kävi sääliksi, kun varsinkin isä (Ahti Jokinen) kiroilee ja vieläpä uhkaa kaivaa remmin esiin :oikeesti:

Maijulla on kuitenkin ensimmäisissä jaksoissa ne sarjan naurattavimmat repliikit ja onhan tämä Annan hahmo huomattavasti mukavampi tyttö kuin KIO:n Jonna!

Räsänen myöskin on erinomainen nuorekkaana mummona, joka pistää poikansa vaimoineen helisemään keksinnöillään.

Ja eihän ne jaksojen aiheetkaan mitään hömppää ole, kun käsitellään muun muassa videolakia, tietokonevarkauksia, graffiteja ja merirosvoradioita.

Eiköhän niiden Venlojen suhteen ihan hyvä valinta tehty. Lepikön Kaikki kotona on mennyt täysin ohi, olisi voinut olla katsomisen arvoinen.

_________________
"It's really big..."

 Profiili  

Poissa
Kultaloota
Kultaloota
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Helmi 02 2018 11:32
Viestit: 629

Viesti Lähetetty: Ma Heinä 30 2018 9:01 
Ylös  
X-Files - Yhdeksäs kausi

Tämän kauden katsomiseen meni varmaan ikuisuus. Jäätävän paskoja jaksoja mukana tällä kaudella.

Humans - Kolmas kausi

Taso pysyi ja jatkoakin odottelen hybrivauvan toivossa.

Expanse - Toinen kausi

Kiinnostus oli kova mutta romahti totaalisesti enkä enää edes muista mihin tämä jäi. En jatka kolmannella kaudella.

Altered Carbon

Kuten Expanse, alku oli kova mutta loppua kohden hohhoijaa. Uusi kausi tulossa, pääosassa tietenkin neekeri. En katso lisää.

 Profiili  

Poissa
Kultaloota
Kultaloota
Käyttäjän avatar

Liittynyt: To Elo 14 2008 0:05
Viestit: 774

Viesti Lähetetty: To Elo 09 2018 8:46 
Ylös  
Happy Valley - season 1
https://www.imdb.com/title/tt3428912/?ref_=fn_al_tt_1

BBC:n erittäin laadukkaan poliisisarjan eka kausi tuli katsottua. 6 jaksoa ja 5 tuntia eli mukavan kompakti kausi. Sarjassa seurataan pienen yorkshireläispaikkakunnan poliisitiimin johtajan ylikonstaapeli Catherine Cawoodin elämää. Kidnappaus tapauksen tutkinta johtaa myös Catherinen tyttären itsemurhaan liittyviin seikkoihin. Erittäin elämänmakuista ja jalat maassa tapahtuvaa draamaa. Kyllä britit tämän osaavat.

 Profiili  

Poissa
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Elo 08 2008 9:17
Viestit: 7245

Viesti Lähetetty: Su Elo 12 2018 9:50 
Ylös  
Pasilan kaudet 1 & 2 ehdin katselemaan. Mikä ihmemies sinä Atte Järvinen olet, kun osaat kirjoittaa yksin tällaista kamaa? Ja ohjaatkin vielä. Ensimmäisellä kaudella lentää jo juttu todella lennokkaasti (paitsi Routalemmeltä tietenkin :) ) ja hauskasti. Toisella kaudella tarinat alkavat iskeä ainakin minuun vielä paremmin, aiheet tuntuvat kiinnostavimmilta -> aletaan olla jo todella hulvattoman huumorin äärellä.

Hahmoista pikavauhtia tekstiä tykittävä Pöysti on Plan 9 -diggailuineen, naisseikkailuineen ja yleensä vähemmän häävin elämänsä kanssa vähintäänkin mielenkiintoinen persoona. Uskaltaisiko sanoa myös, että monella tapaa aidon tuntuinen - tutin imemisestä huolimatta. Se saattaa vaatia hetken tottumista, mutta on mielestäni ehdottoman hyvä visuaalinen ratkaisu sikäli, että resurssit sarjassa ovat riittäneet huulisynkan toteuttamiseen "sinne päin". Tutti suussahan peittää tätä näppärästi. Kollega & aiemmin koulutoveri Neposen Pöystin neroutta kohtaan tuntema ihailu on jännä lisämauste hahmoon.

Hissu Hietalahden ääntelemä ylikomisario Rauno Repomies on silti se kaikista herkullisin tyyppi, jonka touhuille ja jutuille pääsee putoilemaan tiheään. Seniiliyden porttia kolkuttelevalta Raunolta tulee ratkiriemukasta tekstiä ja Hissu on tähän löytänyt sitä täydentämään mahtavan äänen ja tavan replikoida lauseet. Pisteenä i:n päällä miehellä oli ainakin tuossa kakkoskauden aikaan vielä varsin samanlaiset viiksetkin kuin animaatiohahmollaan "cheesy"

Tokan kauden ekstrasta olen kiitollinen, että päästään kurkistamaan sarjan nauhoituksiin. Siellä riittää nauruja porukalla ja onhan tuo helvetin hauskaa nähtävää, kun Hissu, Volanen ja Milonoff (ja se joku nainen) vetävät mikkiin niillä sarjasta tutuilla äänillä. Voisi melkein olla jokaisesta jaksosta katsottavissa tällainenkin versio, jossa seurataan, kun nättelijät äänittävät repliikit!

Kolmosella jatketaan maanantaina. Mutta mitä vittua, sarjasta on tehty kuudeskin kausi? Minä kun luulin omistavani kaikki, mutta ei näyttäisi hyllyssä kuin 5 olevan. VOI JUMALAUTA, sanoi Repomies!

_________________
"It's really big..."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 3194
Paikkakunta: Kouvola

Viesti Lähetetty: Su Elo 12 2018 12:01 
Ylös  
^On, kuusi kautta plus ne "Spin-off" -härpäkkeet, joissa on eri käsikirjoittajat. Muutenhan ne ei tuosta juuri poikkeakaan, paitsi yksi uusi hahmo on mukana.

Mutta joo, Pasila on kyllä kotimaiseksi tuotokseksi todella jees.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1331 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 85, 86, 87, 88, 89

Hyppää:  


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group :: Style based on FI Subice by phpBBservice.nl :: Kaikki ajat ovat UTC [ DST ]
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com